
Centros participantes: tecnología educativa
L'escola Cor de Maria de Blanes té dues línies i està integrada a la muntanya de Sant Joan de la ciutat, enriquida amb una gran diversitat social. Gràcies a aquest entorn, disposem d'un entorn biodivers molt proper. Com a centre estem involucrats a fi que la cultura digital i les noves tecnologies arribin als diversos estrats socials i els alumnes s'involucrin activament en els canvis que la societat requereix. Aquest projecte pretén que els alumnes siguin proactius i els converteixi en ciutadans del futur. Per contribuir decisivament a aquest gran objectiu social creiem que és necessària una cultura educativa equitativa, respectuosa, inclusiva i oberta. En aquest cas estem treballant un grup de 25 alumnes per classe on l'objectiu és: desenvolupar les competències bàsiques dels joves, promoure l’autonomia d’aprenentatge, millorar els hàbits d’estudi, enfortir els processos de socialització positiva i inclusió social, impulsar els resultats acadèmics i el rendiment escolar, incrementar les expectatives, pròpies i de l’entorn, davant la possibilitat d’èxit i millorar l’autoestima de cada adolescent.
Els alumnes de 2n d'ESO de l’escola Cor de Maria de Blanes treballen des de l’àmbit científic i tecnològic aspectes de ciències relacionats amb el medi ambient i canvi climàtic.
Aquests aprenentatges es basen en situacions reals que s’analitzen utilitzant el mètode científic i assolint destreses en la gestió d’informació, interpretació de gràfiques i eines tecnològiques, concretament SketchUp.
El nostre projecte es basa a solucionar un problema actual que és optimitzar al màxim tots els recursos que ens proporciona el planeta Terra per aconseguir un món més sostenible des d’una basant tecnològica que preservi el benestar mediambiental en tots els àmbits possibles.
Els alumnes han pres consciència mediambiental a partir del treball de dades reals que demostren que el nostre planeta està canviant a causa de la pressió de l’activitat humana, han vist la necessitat d’un canvi i han fet el projecte de dissenyar un poble el més sostenible possible utilitzant la tecnologia SketchUp.
Els alumnes de 2n d’ESO s’han distribuït en grups de 4 persones i han dissenyat un poblat sostenible. Han construït cases de fustes amb el programa SketchUp que s’han materialitzat amb la talladora làser, també han fet servir sensors per optimitzar les hores de sol i encendre els llums quan s’acosta la nit, plegar i desplegar uns tendals en funció de les hores solars i mecanismes per recollida d’aigua.
53
3
Visita la web del centro: Fundació Educativa Cor de Maria (Blanes)